Raamdorpels

Een raamdorpel is een stuk steen, beton, hout of kunststof dat schuin af loopt en dat er voor zorgt dat het vuil en regenwater niet op de muur terecht komt waar deze op bevestigd is. Ook geven raamdorpels meestal meer uitstraling aan een raam.

De functie van een raamdorpel

Een raamdorpel zorgt er voor dat het regenwater en het vuil wat daarbij meegevoerd wordt goed afgevoerd wordt. Omdat een raamdorpel schuin afloopt komt het vuil en het regenwater niet in of op de muur terecht. Het regenwater wordt door een raamdorpel enkele centimeters van de muur gescheiden en zal omdat het raamdorpel schuin afloopt op de grond terecht komen. Een raamdorpel heeft naast zijn praktische functie ook nog een andere functie. Een mooie raamdorpel zorgt namelijk voor een beter aanzicht van het huis.

Waar zit een raamdorpel?

Aan de naam kun je het al aflezen, een raamdorpel bevindt zich bij het raam. Een raamdorpel zit aan de onderkant van het raam. Dit is zo omdat zo het vervuilde regenwater zo goed weggevoerd kan worden.

Materialen waar een raamdorpel van gemaakt kan worden

Je hebt verschillende keuzes als het gaat om het materiaal waar een raamdorpel van gemaakt kan worden. Zo kan je kiezen voor een raamdorpel van hardsteen of Chinees hardsteen. Maar het mooiste resultaat wordt toch wel bereikt als je raamdorpels van natuursteen neemt. Al zullen smaken natuurlijk verschillen. Raamdorpels van natuursteen gaan heel lang mee en kunnen zeer goed tegen vorst. Er bestaan daarnaast ook raamdorpels van kunststof.

Comments are closed.